10:07 19.12.2023

Мінвідновлення підготувало проєкт постанови про експериментальний запуск е-ТТН

2 хв читати

Проєкт запуску електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) дійшов до стадії, коли Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) підготувало проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про реалізацію експериментального проєкту в сфері внутрішніх вантажних перевезень", ідеться в повідомленні на сайті проєкту.

"Запропонований механізм визначатиме умови приєднання та взаємодії між ключовими сторонами процесу та ключові аспекти роботи сСистеми. Водночас, поруч із юридичним напрямом запровадження е-ТТН, команда працює також над технічними питаннями, простими словами – новими опціями та можливостями", - цитують слова заступника глави Мінвідновлення Анатолія Комірного, які він озвучив на нещодавній зустрічі з Американською торговельною палатою.

За його словами, для впровадження Системи е-ТТН на постійній основі знадобиться внесення змін до закону "Про автомобільний транспорт" у частині внесення норм щодо впровадження е-ТТН.

"Такі зміни вже напрацьовані та узгоджуються народними депутатами і плануються до законопроєкту. Впровадження таких змін планується не раніше ніж через 6 місяців після завершення воєнного стану в Україні", - сказав заступник міністра.

Щодо планів на 2024 рік, то планується технічне доопрацювання Системи е-ТТН в частині розширення механізму інтероперабельності, можливість реєстрації документа в Системі е-ТТН за фактом здійснення перевезення, розширення структури е-ТТН та оновлення специфікації, оптимізація роботи з коригувальними документами.

Крім того, долучення до експериментального проєкту провайдерів ЕДО (електронного документообігу) та учасників вантажних перевезень надасть можливість напрацювання технічних вимог для подальшої модернізації Системи е-ТТН, зокрема, для впровадження спеціальних форм е-ТТН. Зазначається, що також залишається актуальним питання розроблення інтеграцій з іншими інформаційно-комунікаційними системами, впровадження підсистем взаємодії з користувачами, створення довідок та інше.

Систему е-ТТН упроваджує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID/UK aid проєкту "Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS" і за участю ГО "Інститут аналітики та адвокації".

Згідно з інформацією на сайті проєкту, його партнерами є 24 провайдери, що надають послуги ЕДО, з них 22 приєднані, а два пройшли тестування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Послуга ремонту квартир у новобудовах затребувана в рамках програм "єВідновлення" та "єОселя" - Alliance Novobud

Kormotech розпочав експорт на ринок Південної Кореї

Наглядова рада ПриватБанку розпочала процес відбору нового голови правління

Зарплата на держслужбі вже є конкурентною на ринку праці - голова НАДС

"Укргазвидобування" за 5 міс. сплатило до бюджету майже 10 млрд грн ренти

ДП "Ліси України" відсторонили від тендера на постачання деревини для ЗСУ

Україна може пройти зиму з мінімально можливими відключеннями - голова Держенергонагляду

Екологічні збитки від знищення окупантами харківського "Епіцентру" перевищують 860 млн грн

ФДМ оголосив конкурс із відбору трьох незалежних членів наглядової ради держенерготрейдера "ЕКУ"

НКРЕКП ухвалила постанову для стимулювання будівництва нової генпотужності та energy storage

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА