12:52 17.03.2024

У Києві майже 60 тис. споживачів довелося підключати до електрики за резервною схемою - Міненерго

2 хв читати
У Києві майже 60 тис. споживачів довелося підключати до електрики за резервною схемою - Міненерго

У Києві через технічні порушення в електромережах знеструмлювали дві підстанції 110 кВ, унаслідок чого було відключено 58 тис. абонентів та обладнання водоканалу, повідомило Міністерство енергетики.

За інформацією в його телеграм-каналі в неділю, усіх споживачів увімкнено за резервною схемою.

Крім цього, вже відновлено роботу ТЕЦ в Івано-Франківській області, що відключалася з технологічних причин, і відновлено теплопостачання її місту-супутнику.

В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕЦ, але загалом в енергосистемі достатньо резервів для покриття попиту побутових споживачів і промисловості.

Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії, хоча кілька днів їхні обсяги йдуть на зниження. На поточну добу імпорт становитиме 3900 МВт-год, що на 8% нижче за показник суботи, експорт - до 2000 МВт-год, що майже на чверть менше, ніж учора.

Водночас обстріли російських агресорів і минулої доби призвели до відключення електрики. Зокрема, у Сумській області було відключено 777 споживачів у 9 населених пунктах. Наразі уточнюється кількість знеструмлених споживачів після нещодавніх обстрілів Охтирського району.

У Харківській області за добу неодноразово відключалися повітряні лінії 110 кВ і підстанції 110 кВ, унаслідок чого залишалися без світла 7852 споживачі, але наразі всі підключені до мережі.

У Донецькій області за добу відключалося 6935 споживачів у 17 населених пунктах, відновлено електропостачання 5620 абонентам.

Загалом через ворожі обстріли в Донецькій області без світла 43,8 тис. споживачів у 77 населених пунктах, у Харківській області - 17,5 тис. абонентів, у Сумській - 8,2 тис. абонентів у 88 населених пунктах, у Запорізькій - 3730 абонентів у 50 населених пунктах, у Херсонській області - понад 25,8 тис. споживачів у 45 населених пунктах, Чернігівській - 1,4 тис. у 23 населених пунктах. У Херсоні без напруги 3010 споживачів.

У Сумській області також виникли проблеми з газопостачанням через масований артилерійський обстріл одного з населених пунктів в Охтирському районі - там вимкнуто 132 споживачі.

В одному з населених пунктів Вишгородського району Київської області під час виконання земляних робіт було пошкоджено підземний газопровід. Від газопостачання відключено 60 споживачів приватного сектору, 19 споживачів у багатоквартирних будинках і лікарню.

У Золочівському районі Львівської області плугом трактора в полі пошкоджено газопровід середнього тиску - без газопостачання залишилися 220 абонентів.

У населеному пункті Стрийського району з технологічних причин припинено подачу газу до 217 житлових будинків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА