19:33 17.03.2021

Гуманітарний комітет Ради рекомендував парламенту прийняти законопроект про військових капеланів

2 хв читати
Гуманітарний комітет Ради рекомендував парламенту прийняти законопроект про військових капеланів

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував народним депутатам прийняти законопроект №4626 про Службу військового капеланства за основу в першому читанні, повідомила заступник голови Комітету Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу").

"Про проект закону про Службу військового капеланства №4626, який був зареєстрований Романом Костенком та ін. Комітет також рекомендував до прийняття за основу в першому читанні. Це важлива ініціатива, адже капелани від самого початку війни за покликом серця несли свою місію з морально-психологічної підтримки наших захисників. Законопроект спрямований на надання їм відповідного правового статусу, а значить і належного соціального забезпечення", - написала Кравчук у Facebook у середу.

Як повідомлялося, народні депутати з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект №4626 про службу військового капеланства.

Згідно із законопроектом, капелани будуть консультувати військове командування з питань релігійної ситуації в підрозділі, в пункті постійної дислокації і в районах виконання завдань.

"З початком російської агресії проти України військові капелани...стали невід'ємною частиною особового складу в Збройних силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі та інших військових формуваннях. Однак вони ще не мають належного соціального захисту, оскільки перебувають там, як цивільні або волонтери... Ми пропонуємо створити відповідну службу і закріпити статус військових капеланів як військовослужбовців", - сказав з цього приводу заступник голови фракції "Голос", ініціатор відповідного законопроекту Роман Костенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба у справах дітей та сім'ї КМДА: Інформація омбудсмена ґрунтується на припущеннях і не підтверджується фактами

Розпочато реєстрацію на 7-й забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

Генпрокурор: Спільно з СБУ встановили російського полковника, який віддав наказ на обстріл музею Сковороди

Сирський повідомив про плідні переговори з начгенштабу ЗС Польщі

Розграбування окупантами музеїв мистецтвознавці називають найбільшою колективною крадіжкою творів мистецтва з часів нацизму - генпрокурор

У графіку Зеленського немає інтерв'ю з Такером Карлсоном – прессекретар

Мінкультури: 453,5 тис. музейних предметів евакуйовано через війну, майже 35 тис. у розшуку

До Києва прибув начальник Генштабу Збройних сил Польщі

Унаслідок артобстрілу Нікополя постраждали семеро осіб - ОВА

Сили оборони України відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА