16:27 21.03.2023

Столтенберг: Формат участі президента Зеленського в саміті НАТО у Вільнюсі ще не визначено, засідання Комісії Україна-НАТО проводитимуться

1 мин читать
Столтенберг: Формат участі президента Зеленського в саміті НАТО у Вільнюсі ще не визначено, засідання Комісії Україна-НАТО проводитимуться

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що має намір продовжувати проводити засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, які раніше блокувала Угорщина, водночас питання, в якому форматі відбудеться можлива участь у Вільнюському саміті президента України Володимира Зеленського, ще не вирішено.

Про це він сказав у вівторок у Брюсселі на пресконференції, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Засідання Комісії Україна-НАТО - це встановлені рамки. Я поважаю питання, які порушила Угорщина, і не проводив ці засідання певний час, але зараз я продовжуватиму проводити засідання Комісії Україна-НАТО і почну з засідання міністрів закордонних справ. Я поки що не планую інших засідань, але це не буде одноразовий захід, ми й надалі проводитимемо засідання", - сказав генсек.

Столтенберг наголосив, що це його як генерального секретаря прерогатива - проводити засідання Комісії Україна-НАТО. "Я думаю, що для цього настав час. Звісно, я завжди намагаюся, щоб із цим погодилися союзники, але якщо вони не всі згодні, то це моя прерогатива - провести засідання комісії", - наголосив він.

Говорячи про можливий формат участі в саміті НАТО президента Зеленського, що також може бути у форматі засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, Столтенберг сказав: "Стосовно саміту, то щодо формату ми ще не вирішили, але президент Зеленський на саміт запрошений".

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА