События

Санду закликала демократичні держави світу до правосуддя над російськими воєнними злочинцями

Президент Молдови Майя Санду під час відвідин Бучі (Київська область) після річниці її деокупації закликала лідерів демократичних держав до правосуддя над російськими воєнними злочинцями та їхніми діями в Україні.

"Ми висловлюємо захоплення тими, хто відбив російську навалу. Ми згадуємо невинних жертв: дітей, жінок, сотень загиблих. Немає меж дурній брутальності російської навали. Ми відчуваємо це і в Молдові. Багато наших людей у Молдові спостерігали з сумом і страхом за тим, як спливали кров'ю Ірпінь і Бородянка, Буча", - заявила Санду на церемонії вшанування пам'яті загиблих місцевих жителів.

Водночас вона закликала до правосуддя над російськими воєнними злочинцями.

"Демократичні держави мають працювати разом, щоб було проведено розслідування щодо тих, хто вчинив ці жорстокі дії, і щоб вони були покарані. Злочини повинні мати наслідки. Злочини проти людства повинні мати важкі наслідки. Ми повинні зробити це заради тих, хто загинув, хто став тимчасово переміщеною особою", - сказала президент Молдови.

"І ми закликаємо до правосуддя. Без правосуддя миру ніколи не буде", - додала вона.

Під час церемонії, на якій також були присутні президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністри Словаччини Едуард Гегер, Словенії Роберт Голоб і Хорватії Андрей Пленкович, Санду висловила впевненість у майбутній перемозі України.

Реклама
Реклама

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

ПОСЛЕДНЕЕ