19:27 07.07.2023

"Черкасиобленерго" відбило 20 кібератак від початку війни

1 хв читати
"Черкасиобленерго" відбило 20 кібератак від початку війни

Фахівці ПАТ "Черкасиобленерго" з моменту початку широкомасштабного вторгнення російських агресорів нейтралізували 20 кібератак, повідомив директор з IT та зв'язку компанії Андрій Пилипчук на Форумі енергетичної безпеки громад, організованому Energy club у Києві 6 липня 2023 року.

За його словами, захист електромереж і підстанцій від кібератак є критично важливим завданням для гарантування безпеки енергетичної інфраструктури, оскільки наслідками ворожої кібератаки може стати знеструмлення сотень тисяч споживачів.

Як пояснив Пилипчук, ключовим у системі заходів кібербезпеки є моніторинг потенційних загроз, суть якого полягає у створенні та впровадженні на підприємстві IDS (Intrusion Detection System) - системи виявлення вторгнень. Головне завдання такої системи - аналіз мережевого трафіку для виявлення аномальних або шкідливих дій, що дає змогу вчасно вживати заходів щодо їх блокування.

Серед інших інструментів протидії кібератакам фахівець відзначив односпрямовані шлюзи передавання даних, брендмауери та антивірусні програми.

"Однак кібербезпека електричних мереж і підстанцій має свої особливості та специфіку. Проблема, зокрема, полягає в тому, що встановлене енергообладнання має різних виробників, і різні протоколи комунікації. Інтеграція всього програмного забезпечення комунікацій під парасолькою єдиної IDS-системи і є першочерговим завданням кіберзахисту об'єктів енергетичної інфраструктури", - вважає директор з IT та зв'язку ПАТ "Черкасиобленерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА