14:42 19.09.2023

Подоляк про удар по Костянтинівці: Обставини вивчають правоохронці, суспільство точно отримає відповідь, що саме сталося

2 мин читать
Подоляк про удар по Костянтинівці: Обставини вивчають правоохронці, суспільство точно отримає відповідь, що саме сталося

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, коментуючи статтю The New York Times, де удар по Костянтинівці було названо "трагічним нещасним випадком" внаслідок падіння не російської, а української ракети, заявив, що обставини вивчають правоохоронні органи, після чого громадськість отримає точну відповідь, що саме сталося.

Як він зазначив, поява в іноземних виданнях публікацій із сумнівами щодо причетності Росії до удару по Костянтинівці спричиняє зростання конспірологічних теорій, а відтак потребуватиме додаткової юридичної оцінки з боку слідчих органів.

"Вивчаються обставини удару по Костянтинівці. У будь-якому разі юридичну істину буде встановлено. Суспільство точно отримає відповідь на питання, що саме сталося в Костянтинівці", - написав Подоляк у своєму телеграмі.

Водночас радник глави Офісу президента нагадав, що правоохоронні органи за замовчуванням здійснюють ґрунтовне і детальне розслідування кожного інциденту в межах фіксації та документації російських воєнних злочинів.

Він також наголосив, що "не слід забувати: це Росія розпочала вторгнення в Україну й саме Росія відповідальна за принесення війни до нашої країни. І саме Росія регулярно завдає масованих ракетних, бомбових і дронових ударів по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню. Україна ж веде виключно оборонні дії, захищає себе та свої території".

Як повідомлялося, 6 вересня внаслідок удару по ринку в Костянтинівці (Донецька область) загинули 16 і були поранені 33 людини. Україна поклала відповідальність за удар на Росію.

Пізніше американське видання The New York Times, посилаючись на супутникові знімки, слова очевидців та експертів із ППО, опублікувало статтю, де стверджує, що удар став наслідком випадкового (внаслідок збою) влучання української ракети з установки "Бук".

У свою чергу у ЗСУ вже закликали дочекатися офіційних даних розслідування.

 

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

За сутки на линии фронта произошло 112 боевых столкновений – Генштаб ВСУ

Агрессор в воскресенье обстреливал Никополь и Покровскую ОТГ – глава ОВА

Украина все еще ожидает поставок обещанных США вооружений – Зеленский

ГУР Минобороны Украины сообщило об уничтожении двух тепловозов в РФ

Зеленский провел телефонный разговор с лидером меньшинства в Палате представителей США, пригласил его в Украину

Бойцы ГУР уничтожили новейшую российскую антидроновую РЛС "Репейник" стоимостью $100 тыс.

Российские войска атаковали промышленный объект Запорожья, без жертв - ОВА

Подразделения Сил обороны Украины переместились на новые рубежи западнее Бердычей, Семеновки и Новомихайловки для сохранения жизни защитников – Сырский

ВЗРЫВ В ЗАПОРОЖСКОЙ ОБЛАСТИ, ВС ПРЕДУПРЕЖДАЛИ ОБ УГРОЗЕ ПРИМЕНЕНИЯ БАЛЛИСТИЧЕСКОГО ОРУЖИЯ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ

В регионах РФ, которые могут быть уязвимы для украинских БПЛА, отменили парады к 9 мая – британская разведка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА