15:03 04.04.2024

Скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до статусу "придатний" або "непридатний" - Міноборони

1 хв читати
Скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до статусу "придатний" або "непридатний" - Міноборони

Міністерство оборони України оприлюднило роз'яснення реалізації скасування статусу "обмежено придатний" після оприлюднення закону про його скасування.

Як наголосили у відомстві, скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до іншого статусу (придатний/непридатний).

Закон набуває чинності через місяць після опублікування, а саме 4 травня 2024 року.

Громадяни, які були визнані "обмежено придатними", мають повторно пройти військово-лікарську комісію протягом 9 місяців після набрання чинності законом. Тобто до 04.02.2025.

Після набрання законом чинності уряд має 3 місяці на ухвалення відповідних нормативно-правових актів, які визначають оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби.

Після повторного огляду: військові, які будуть визнані непридатними, - будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними - продовжать службу.

Військовозобов'язані, визнані непридатними - виключаються з військового обліку, а визнані придатними - можуть проходити службу.

3 квітня було оприлюднено підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон №3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу "обмежено придатний". 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА