12:43 12.04.2024

Уповноважений з безвісти зниклих про публікації з розшуком у соцмережах: Є наші шахраї та ворожі підбурювачі

2 хв читати
Уповноважений з безвісти зниклих про публікації з розшуком у соцмережах: Є наші шахраї та ворожі підбурювачі

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов застерігає сім'ї, які оприлюднюють дані про зниклих близьких, про шахрайство в українських пабліках і підбурювачів, які працюють на РФ.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до публікацій інформації про зниклу людину і пошуку через соцмережі, Добросердов сказав: "Тут є плюси і мінуси. Великий мінус: є люди, які використовують чужу біду - шахраї. Рідні, перебуваючи у важкому психологічному стані, готові повірити у все що завгодно, віддати останнє заради близької людини".

Також, за словами уповноваженого, у деяких спільнотах "прописуються" підбурювачі, які розганяють суспільну напругу. "Вони спочатку роблять актуальні дописи, потім пропонують перейти на інший телеграм-канал, а там системно розповсюджують інформацію про те, що влада нічого не робить для пошуку зниклих безвісти", - наголосив Добросердов.

Крім того, він розповів, що існує схема, коли зловмисники пропонують родичам зниклих безвісти їхати в РФ, на територію, де тримають у полоні їхніх рідних, і забирати їх.

"Звісно, не було жодного випадку, щоб хтось за такою схемою забрав рідну людину", - зазначив уповноважений.

"Дуже просимо родичів зниклих: якщо хтось вам телефонує і каже, що може допомогти - обов'язково зверніться до підрозділу Національної поліції України", - закликав Добросердов.

Водночас він визнав, що є у фактах публікації про розшук і позитивні моменти: "Обмін інформацією у соцмережах іноді дає результат. Наразі родини зниклих безвісти більш-менш один одного знають, створюють закриті спільноти. Коли напрацьовують щось цікаве назагал - поширюють інформацію".

Даючи пораду родинам зниклих безвісти, писати чи не писати в соцмережі, уповноважений сказав: "Людині краще звернутися до нас, в Координаційний штаб, до інформбюро Червоного хреста - тобто, до інституцій, які справді переймаються цим питанням. Ми обов’язково опрацюємо заяву".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА