10:17 16.04.2024

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

2 хв читати
Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Російські сили отримують вигоду з нестачі українських матеріальних засобів, що виникла через відсутність допомоги США у сфері безпеки, для досягнення невеликих тактичних успіхів, ідеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 15 квітня.

"ISW продовжує вважати, що російські сили наразі отримують вигоду від нестачі українських матеріальних засобів, яка виникла через відсутність безпекової допомоги США, для досягнення незначних тактичних успіхів, і що майбутні російські напади можуть призвести до значніших і загрозливіших успіхів, особливо на захід від Бахмута, якщо США і надалі призупинятимуть допомогу Україні", - йдеться в повідомленні.

У звіті також зазначено, що російські війська продовжують адаптувати тактику застосування БПЛА на лінії фронту, щоб протистояти українській технологічній адаптації.

"Українські оператори безпілотників повідомили Washington Post у статті, оприлюдненій 14 квітня, що кількість безпілотників, які використовують і російські, і українські війська, зробила поле бою "майже прозорим", але російські війська значно посилили глушіння засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) з осені 2023 р.", - ідеться в повідомленні.

Крім цього, українські оператори БПЛА повідомили, що іноді буває важко відрізнити українські дрони від російських, оскільки майже 100 російських і українських розвідувальних та ударних безпілотників можуть діяти одночасно в радіусі 10 км.

"Українські оператори безпілотників також повідомили, що російські війська розуміють, наскільки цінними є українські оператори дронів, і спеціально завдають по них ударів керованими авіаційними бомбами та реактивними системами залпового вогню (РСЗВ)", - наголошується в повідомленні.

15 квітня український інструктор із безпілотників і командир бригади заявив, що російський військово-промисловий комплекс (ВПК) швидко розробляє дрони, які працюють у широкому діапазоні частот, щоб утруднити збивання їх українськими системами РЕБ. Також інструктор зазначив, що обидві сторони дедалі частіше використовують БПЛА (FPV), які ще рік тому були не так помітні.

"Інструктор повідомив, що його бригада виявляє від 70 до 90 безпілотників FPV за день, але не може збити їх усі, і що російські сили іноді оснащують безпілотники боєприпасами, що можуть вибухнути після того, як їх зіб'ють українські війська", - ідеться в повідомленні.

У ISW відзначають збільшення використання російських розвідувальних і FPV-дронів уздовж лінії фронту, а також скарги росіян на відсутність достатньої кількості РЕБ, особливо на півдні України, восени 2023 року.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-april-15-2024

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА