11:22 16.04.2024

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

1 хв читати
СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Дрони-камікадзе літакового типу вразили радіолокаційну станцію (РЛС) дальньої дії в Брянській області (РФ), яка контролювала небо на 700 км углиб України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Службі безпеки України.

"Цього разу в росіян стало на один менше модернізованого комплексу "Небо-У", який допомагав ворогові виявляти українські засоби ураження і підтримував бомбардувальники, що атакували КАБами українське прикордоння", - розповів співрозмовник агентства у вівторок.

За його словами, РЛС вартістю $100 млн вразили сім дронів-камікадзе літакового типу, внаслідок чого комплекс "Небо-У" виведено з ладу.

"Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці", - наголосило джерело у спецслужбі.

Воно нагадало, що це вже другий комплекс "Небо-У", який знищило 13 Головне Управління військової контррозвідки СБУ - перший знищено в Білгородській області РФ. Також, за словами співрозмовника агентства, нещодавно було виведено з ладу радіолокаційний комплекс "Каста-2Е2" поблизу тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

Генштаб ЗС України: Російські війська протягом доби завдали чотирьох ракетних і 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із РСЗВ

Кількість постраждалих в Одесі зросла до 17 людей

Росіяни вдарили двома КАБами по селу на Сумщині, зруйнували школу

Генштаб ЗС України: Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 27 атак ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА