12:08 10.05.2024

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

1 хв читати
Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що виплати доплат у 70 тис. грн для військовослужбовців, які виконують бойові завдання на першій лінії, розпочнуться після надходження до Міністерства оборони документів про перебування військових 30 днів на передовій.

"Жодна виплата військових не буде втрачена. Усі нормативні документи ухвалено. Всі виплати буде здійснено відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів", - сказав Шмигаль під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді.

За словами прем'єра, у документах чітко прописано, що доплата в 70 тис. грн здійснюється за кожні 30 днів сумарного перебування на передовій.

"Щойно військові проведуть облік і перші документи про перебування 30 днів на передовій буде подано до Міноборони, здійснюватимуться виплати на регулярній основі", - наголосив Шмигаль.

Щодо виплати 15 млн грн родичам загиблих військовослужбовців, заступниця міністра оборони Наталія Калмикова заявила, що такі виплати також відбуваються відповідно до законодавства.

Вона зазначила, що порядок і сума виплат залежить від кількості родичів, які претендують на цю виплату. Зокрема 3 млн грн виплачують у перший місяць рівними частинами між усіма одержувачами, а далі виплати решти коштів розподіляють рівномірно протягом 40 місяців.

Як повідомлялося, 12 квітня Кабінет Міністрів встановив доплату в розмірі 70 тис. грн для військовослужбовців і поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА