События

Зеленський видав укази про вихід України з низки угод, укладених у рамках СНД

Президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими затверджено вихід України з низки угод, підписаних у рамках Співдружності Незалежних Держав. Відповідні документи оприлюднено на сайті президента.

Зокрема, указом №329/2024 передбачено вихід України з Угоди Ради глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав про Збройні сили і прикордонні війська, яку було укладено 30 грудня 1991 року в Мінську (Білорусь).

Крім того, указом №328/2024 передбачено вихід України з Угоди між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав про Стратегічні сили, укладеної 30 грудня 1991 року в Мінську, та з Угоди між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав про статус Стратегічних сил, учиненої 14 лютого 1992 року в Мінську.

Крім того, указ №326/2024 передбачає вихід України з деяких рішень Ради глав держав СНД щодо участі України в Раді міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД. Зокрема, Україна виходить із Рішення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, вчиненого 19 січня 1996 року в Москві (РФ), із Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД від 9 жовтня 2009 року, Кишинів (Молдова), та Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД від 3 вересня 2011 року, Душанбе (Таджикистан).

Реклама
Реклама

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

ПОСЛЕДНЕЕ