20:18 15.05.2024

Зеленський видав укази про вихід України з низки угод, укладених у рамках СНД

2 мин читать
Зеленський видав укази про вихід України з низки угод, укладених у рамках СНД

Президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими затверджено вихід України з низки угод, підписаних у рамках Співдружності Незалежних Держав. Відповідні документи оприлюднено на сайті президента.

Зокрема, указом №329/2024 передбачено вихід України з Угоди Ради глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав про Збройні сили і прикордонні війська, яку було укладено 30 грудня 1991 року в Мінську (Білорусь).

Крім того, указом №328/2024 передбачено вихід України з Угоди між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав про Стратегічні сили, укладеної 30 грудня 1991 року в Мінську, та з Угоди між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав про статус Стратегічних сил, учиненої 14 лютого 1992 року в Мінську.

Крім того, указ №326/2024 передбачає вихід України з деяких рішень Ради глав держав СНД щодо участі України в Раді міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД. Зокрема, Україна виходить із Рішення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, вчиненого 19 січня 1996 року в Москві (РФ), із Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД від 9 жовтня 2009 року, Кишинів (Молдова), та Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Раду міністрів внутрішніх справ держав - учасниць СНД від 3 вересня 2011 року, Душанбе (Таджикистан).

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Суд в Украине лишил мужчину права вождения автомобиля на 56 лет – СМИ

Орбан поддержал инициативу Зеленского об открытии первой украинской школы в Венгрии: Будет работать столько школ, сколько нужно

Орбан - Зеленскому: прекращение огня могло бы обеспечить ускорение темпа переговоров с РФ

Украинские пилоты нанесли удар по вражескому складу боеприпасов в Крыму – командующий ВС ВСУ

Минобороны опубликовало инструкцию, как сгенерировать копию военно-учетного документа в Резерв+

В РФ мобилизовали 10 тыс мигрантов, получивших российское гражданство, но не состоявших на воинском учете – британская разведка

В Киеве во вторник из-за жары ожидается достижение предельно допустимых значений диоксида азота в воздухе

Сырский посетил штурмовую бригаду Нацполиции "Лють" в Донецкой области

Зеленский поздравил Рютте с назначением генсеком НАТО

Около половины украинцев считают, что в украинском обществе сохраняется единство – опрос КМИС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА