13:32 29.05.2024

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

1 хв читати

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей, повідомила пресслужба глави держави за підсумками візиту до Чилі делегації України.

"У межах інформаційної кампанії "Викрадені голоси", яка є частиною плану дій президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA, українська делегація на чолі з радницею - уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'єю Герасимчук відвідала Чилі. Візит організувало Міністерство закордонних справ України", - йдеться в повідомленні на сайті президента України в середу.

Повідомляється, що разом із послом України в Чилі Юрієм Дюдіним делегація зустрілася з представниками уряду, департаментів прав людини й Національного інституту молоді Міністерства соціального розвитку та сім'ї Чилі.

Герасимчук наголосила на важливості повернення додому українських дітей, яких викрала держава-агресор РФ. "Сьогодні у світі не існує глобальної системи безпеки дітей - саме це довели зламані долі українських дітей та їхні втрачені життя. Ми сподіваємося на підтримку всього світу в нашій боротьбі, адже йдеться не лише про наших дітей. Сьогодні це українські діти, а завтра це можуть бути діти будь-якої країни", - зазначила вона.

За словами посла Дюдіна, уряд Чилі вже готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей. Він також висловив сподівання, що країна відіграватиме активну роль у роботі коаліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Словаччини проти відправлення словацьких військ в Україну та прискорення переговорів щодо вступу Києва в НАТО

Підготовлено нову угоду про безпеку для України - Зеленський

Словаччина, як і раніше, провадить "велику роботу" з підтримки України, має намір збільшити постачання електроенергії - президент Пеллегріні

Померла ще одна постраждала від ракетного удару в Дніпрі 3 липня

Зеленський заявив, що учасники Ставки ухвалили важливі рішення щодо дронів і РЕБ: Час покаже ці рішення на фронті

У результаті ракетного удару по Одеській області пошкоджено припортову інфраструктуру, загинув один цивільний, ще сімох поранено

ВМС Болгарії, Румунії та Туреччини під час розмінування вже знищили шість мін - ЗМІ

Українські правоохоронці повідомили про запобігання масштабній корупції на митниці

Окупанти обстріляли ввечері Новогродівку, дев’ять поранених, з них чотири дитини

Окупанти атакували з дронів Херсон, постраждали двоє жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА