23:23 12.06.2024

Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

1 хв читати
Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по військових об'єктах у РФ після того, як побачать "надійність українців у виборі цілей".

Відповідаючи на запитання в інтерв'ю британському виданню New Statesman, чи Україна проситиме своїх партнерів розширити скасувати існуючі обмеження щодо завдання ударів західною зброєю по території РФ, Кулеба сказав, що так.

"Ми будемо, і навіть якщо ні, я думаю, що наші партнери дійдуть висновку, що ці обмеження повинні бути розширені. Коли ви якийсь час стукаєте в закриті двері, а потім вам відчиняють, але кажуть, що ви можете увійти і зробити тільки два кроки вперед, це вже великий знак", - зазначив він.

За словами міністра, союзники побачать, що "ми надійні партнери у виборі цілей, тому що цей дозвіл нам потрібен лише для поразки військових об'єктів, для знищення російських сил та російської військової техніки, яка стріляє у нас та руйнує Харків".

Кулеба висловив упевненість, що коли союзники надійність України у цьому, то буде зроблено наступний крок щодо пом'якшення обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА