03:09 17.06.2024

У Німеччині спостерігається стійке зростання нелегальної міграції за "білоруським маршрутом"

1 хв читати
У Німеччині спостерігається стійке зростання нелегальної міграції за "білоруським маршрутом"

Цього року в Німеччині спостерігається стійке зростання проникнення нелегальних мігрантів "білоруським маршрутом", повідомляє агентство dpa.

Так, за перші п'ять місяців року федеральна поліція Німеччини зареєструвала 2215 мігрантів, які прибули нелегальним шляхом через кордон із Білоруссю.

"Людей спіймали на кордоні Німеччини з Польщею та Чехією. Їхня кількість неухильно зростала протягом року: хоча в січні було лише 26 перехоплень і 25 у лютому, ця цифра зросла до 412 у березні, 861 у квітні та 891 у травні", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує агентство, ця кількість все одно значно нижча, ніж минулого року. До кінця травня 2023 року поліція зафіксувала приблизно 6 тис. несанкціонованих в'їздів білоруським маршрутом.

З 2021 року Євросоюз звинувачує Білорусь у навмисному сприянні проникненню на територію ЄС мігрантів, здебільшого з Близького Сходу, шляхом надання їм віз і логістичної допомоги. Після заманювання мігрантів до Білорусі їх потім відправляють далі до країн ЄС, таких як Польща. Брюссель заявляє, що це спроба дестабілізувати блок у відповідь на санкції ЄС щодо Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАРКА РЮТТЕ ЗАТВЕРДЖЕНО НА ПОСАДУ ГЕНСЕКА НАТО

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулися 142 бої, втрати ворога на покровському напрямку становили майже 300 осіб

Суд засудив до 6 років ув'язнення ексголову слідчого управління Генпрокуратури Щербину за підбурювання до давання хабара ексдиректору ДБР - САП

Кабмін дозволив бронювати весь персонал сертифікованих протимінних операторів

ПП "Нижанковичі-Мальховичі" на польсько-українському кордоні повноцінно запрацює до кінця року

Держмитниця спростувала інформацію про відмову заводити контейнеровоз в Одеський порт через повільність митників

Зеленський разом із Сирським і Гнатовим прибули на Донеччину

Обмін військовополоненими вперше відбувся за участю представників російського офісу уповноваженого з прав людини - Лубінець

У Польщі українці з 2022 р. створили близько 8 тис. ТОВ і ще 50 тис. людей займаються приватним підприємництвом

Розпочалася реєстрація електронних кабінетів для вступників на основі 9 класів до закладів фахової передвищої освіти - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА