17:25 18.06.2024

Окупанти обезголовили українського військового на Донеччині, відкрито провадження - Офіс генпрокурора

2 хв читати

Російські окупанти обезголовили одного з українських військовослужбовців у Волноваському районі Донецької області, повідомляють у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора України у вівторок.

"Ми отримали інформацію, що керівники одного з підрозділів окупаційних військ рф у Волноваському районі Донеччини віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх з нелюдською жорстокістю - шляхом обезголовлення. Факт обезголовлення українського захисника зафіксовано на Донеччині", - повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Під час здійснення аеророзвідки на одній із бойових позицій у Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. У ньому була відрізана голова українського захисника.

"Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор - не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ", - наголосив Костін.

Генпрокурор запевнив, що ці злочини не залишаться непокараними і закликав увесь цивілізований світ до ізоляції та покарання країни-терориста.

Наразі за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). У межах слідства вживаються всі необхідні заходи для встановлення обставин події. Перевіряється причетність конкретних військовослужбовців РФ до скоєння цього злочину.

"Такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів", - наголошується у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко в День Конституції: Сьогодні як ніколи українці усвідомлюють важливість Конституції

Жінка загинула під поїздом метро в Києві - ДСНС

Унаслідок обстрілу на Херсонщині постраждали дві людини - ОВА

Президентка Словенії: Україна - це та країна, яка має сама вирішувати, коли і за яких умов вона вестиме переговори з Росією

Зеленський і президентка Словенії вшанували в Києві пам'ять загиблих українських воїнів

Уряд Словенії схвалив додаткові EUR5 млн на гуманітарні потреби України - президент

"Нова пошта" з початку року розширила мережу в Україні на 13,2%

Окупанти втратили за минулу добу на харківському напрямку 119 осіб і 17 одиниць техніки - Генштаб

Міжнародні партнери зосереджені на допомозі Україні, механізми компенсації збитків розглянуть після війни - думки

Фінляндія оголосила про надання Україні 24-го пакета військової допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА