18:26 18.06.2024

ВР ухвалила за основу законопроєкти Кабміну про реєстр установок на біопаливі та врегулювання питання розумних мереж - Мельничук

1 хв читати
ВР ухвалила за основу законопроєкти Кабміну про реєстр установок на біопаливі та врегулювання питання розумних мереж - Мельничук

Верховна Рада України ухвалила за основу урядовий проєкт закону про створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

За законопроєкт №9597 від 9 серпня 2023 року проголосували 279 народних депутатів, написав він у телеграмі.

Як наголошується в повідомленні, законопроєкт передбачає створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, з метою адміністрування встановлення нульової ставки екологічного податку за викиди СО2, що утворюються під час спалювання біопалива такими установками.

Реєстр установок буде створений Кабінетом Міністрів, а його ведення та адміністрування здійснюватиме Держенергоефективності в порядку, встановленому урядом.

Окрім того, парламент 278 голосами ухвалив за основу урядовий законопроєкт №11083 від 13 березня 2024 року про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань використання термінології у сфері впровадження "розумних мереж".

Проєкт передбачає внесення змін до законів про енергетичну ефективність та про ринок електричної енергії в частині удосконалення терміну "розумні мережі", а також визначення таких термінів, як "мікромережа", "користувач мікромережі", "острівний режим мікромережі", "система енергетичного менеджменту мікромережі", "реагування на попит", "управління попитом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Недільний удар по Харкову було завдано з території Бєлгородської області ФАБ-500 з УМПК - прокуратура

Франція завершила дипмісію в Південній Кореї - спецпосланець

Інформація про введення графіка відключення водопостачання у столиці - це фейк

У понеділок е/е відключатимуть протягом усієї доби, абонентів закликають до ощадливого споживання

Окупанти протягом дня десять разів обстріляли Нікополь і Покровську громаду, є руйнування

Російський удар КАБ у Харкові вбив водія та пошкодив сортувальний термінал і десять автомобілів - "Нова пошта"

Генштаб ЗСУ: війська РФ збільшили кількість атак на Харківському та Куп'янському напрямках, зберігають високу активність на Покровському

Бажання Путіна вести довгу війну проти України зменшуватиметься - Зеленський

Військові втрати РФ на Харківському та Донецькому напрямках зараз 6:1 - Зеленський

Орбан має намір сформувати нову фракцію в Європарламенті - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА