17:51 26.06.2024

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

2 хв читати
До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Кооперативна Республіка Гаяна підтримала 25 червня Спільне комюніке учасників Саміту миру, що відбувся 15-16 червня у Швейцарії, після чого кількість держав і міжнародних організацій, які підписали документ, збільшилася до 88.

Як повідомляється, в оновленому списку підписантів станом на 25 червня, оприлюдненому на сайті Міністерства закордонних справ Швейцарії, значаться 83 держави і п'ять організацій: Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада, Європейський парламент і Організація американських держав. Вселенський патріархат був присутній на саміті як спостерігач і підтримує принципи, викладені у Спільному комюніке, йдеться в повідомленні.

Серед держав, які підписали комюніке, усі держави, які перебувають у Європі частково або повністю, за винятком РФ, Білорусі та Ватикану, але включно з усіма 27 країнами-членами ЄС, Україною, Туреччиною, Грузією, Молдовою, Боснією і Герцеговиною, Сербією, а також невизнана Україною як самостійна держава Косово.

Серед держав південної та центральної Америки комюніке підписали Антигуа і Барбуда, Аргентина, Барбадос, Чилі, Коста-Ріка, Гаяна, Домініканська Республіка, Еквадор, Гватемала, Перу, Уругвай.

З африканських держав комюніке підписали Бенін, Кабо-Верде, Коморські Острови, Кот-д'Івуар, Гамбія, Гана, Кенія, Ліберія, Малаві, Сан-Томе і Прінсіпі, Сомалі, Суринам і Замбія.

Крім того, серед підписантів США, Австралія, Нова Зеландія, Канада, Фіджі, Палау, Сінгапур, Східний Тимор, Ізраїль, Японія, Республіка Корея, Філіппіни, Катар, Республіка Маршаллові Острови.

"Інші держави та міжнародні організації, які бажають підтримати Спільне комюніке, можуть зробити це, написавши за адресою [email protected]", - ідеться в повідомленні.

Раніше, 24 червня, комюніке підтримала Малаві, 21 червня - Барбадос і Маршаллові Острови, 19 червня - Замбія та Організація американських держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому після серії вибухів працюють відповідні служби - ОВА

На позачергових парламентських виборах у Франції лідирує партія "Національне об'єднання"

Ворог з авіації вдарив по двох ОТГ Херсонщини, є пошкодження

Рютте в прощальному зверненні на посаді прем'єра закликав Нідерланди не залишати Україну

Із будинку в Оболонському районі евакуйовано десять жителів, пожежу балконів на 7 і 8 поверхах ліквідовано

В одному з районів Київської області зафіксовано падіння уламків, є постраждалі та пошкодження - ОВА

Пожежу в будинку в Оболонському районі локалізовано, двом жінкам надають допомогу - Кличко

Генштаб ЗСУ: На покровському напрямку армія РФ зберігає тиск, тривають бої поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої

Зеленський: Найближчими тижнями ми продовжимо комунікацію з партнерами, щоб отримати дозвіл на удари по російських аеродромах

ЗВЕРНЕНЬ ЩОДО ПОСТРАЖДАЛИХ ІЗ БУДИНКУ В КИЄВІ, НА ЯКИЙ ВПАЛИ УЛАМКИ ЗБИТОЇ РАКЕТИ, ПОКИ ЩО НЕМАЄ - МЕР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА