19:04 26.06.2024

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

2 хв читати
ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора й обрав міському голові Мукачева Андрію Балозі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою застави 30 млн грн, повідомляє Центр протидії корупції.

"Прокурор САП просив обрати заставу розміром 50 млн грн. Запобіжний захід діятиме до 26 серпня 2024 року", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

У разі внесення застави Балога повинен дотримуватиметься низки обовʼязків, зокрема, не відлучатися з Мукачева без дозволу, утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

"Під час засідання прокурор зазначив, що ухвали ВАКС про обшуки відслідковували працівники центрального апарату ДБР, а також слідчий Нацполу в Черкаській області. І фігуранти були готові до обшуків, які не давали результату. Захист Балоги підтвердив, що він знав про розслідування, але жодним чином не перешкоджав йому", - зазначають у ЦПК.

Як повідомлялося, правоохоронці викрили мера та голову районної ради на Закарпатті, які продали земельну ділянку комунальної власності площею понад 3 га за заниженою вартістю. За даними слідства, на сесії міськради мер забезпечив ухвалення рішення про продаж ділянки в центрі міста приватному товариству, фактичним контролером якого є голова районної ради.

Крім того, з метою отримання "потрібної" експертної грошової оцінки ділянки власникам компанії-оцінювачки надали неправомірну вигоду. У результаті землю, ринкова вартість якої становить 84,6 млн грн, продали всього за 9,6 млн грн.

Загалом збитки, завдані територіальній громаді, становлять 74,9 млн грн.

У повідомленні не зазначено імен підозрюваних, однак, як відомо агентству "Інтерфакс-Україна", ідеться про мера Мукачева Андрія Балогу та голову місцевої райради Михайла Ланьо.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен анонсував новини щодо зміцнення української ППО найближчим часом

Окупаційного голову "ЛНР" Пасічника засуджено до 12 років в'язниці заочно - СБУ

Росіяни обстріляли Нікополь, загинули дві жінки - голова ОВА

Рембригада ДТЕК потрапила під обстріл у Донецькій області

Суд в Україні позбавив чоловіка права водіння автомобіля на 56 років - ЗМІ

Орбан підтримав ініціативу Зеленського про відкриття першої української школи в Угорщині: Працюватимуть стільки шкіл, скільки потрібно

Українські пілоти завдали удару по ворожому складу боєприпасів у Криму - командувач ПС ЗСУ

Орбан - Зеленському: Припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу переговорів із РФ

Міноборони оприлюднило інструкцію, як згенерувати копію військово-облікового документа в "Резерв+"

У РФ мобілізували 10 тис. мігрантів, які отримали російське громадянство, але не перебували на військовому обліку - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА