21:11 26.06.2024

Латвія оскаржила рішення суду ЄС зняти санкції з Фрідмана та Авена

2 хв читати
Латвія оскаржила рішення суду ЄС зняти санкції з Фрідмана та Авена

Латвія подала апеляції на рішення Європейського суду від 10 квітня цього року прибрати бізнесменів Михайла Фрідмана і Петра Авена з персональних санкційних списків ЄС.

Згідно з опублікованою інформацією, відповідні позови Латвії було подано 20 червня цього року, інші деталі поки що відсутні.

Як повідомлялося, Європейський суд задовольнив прохання Авена і Фрідмана та анулював для обох як початкові акти, так і акти, що зберігають списки обмежувальних заходів у період з 28 лютого 2022 року до 15 березня 2023 року. Зазначалося, що причини, зазначені для включення двох бізнесменів до санкційних списків, не є переконливими.

Зі свого боку Financial Times навела слова неназваного дипломата ЄС, який назвав вердикт суду "гідним жалю". У Єврокомісії, зі свого боку, заявили, що думатимуть, чи подавати апеляцію. "Ми уважно вивчаємо вердикт, а також його юридичні та практичні наслідки. Раді ЄС належить вирішити, чи потрібно подавати апеляцію", - заявив представник ЄС.

Водночас газета зазначала, що рішення суду автоматично не призведе до зняття санкцій. Воно стосується лише періоду з лютого 2022 до березня 2023 року. Надалі ж санкції проти обох бізнесменів подовжували: пізніше у 2023 і в 2024 роках, і щоб скасувати і ці рішення щодо подовження, слід оформити нові позови, розгляд яких може розтягнутися на місяці.

Представник суду пояснив європейським журналістам, що Авен і Фрідман уже звернулися до суду з приводу ухваленого 2023 року рішення щодо продовження санкцій. Розгляд цієї справи на той момент перебував на початковій стадії.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресія РФ порушує право громадян України на освіту - декларація G7 Education

Україна в НАТО - це безпека і для РФ, упевнений Зеленський

Недільний удар по Харкову було завдано з території Бєлгородської області ФАБ-500 з УМПК - прокуратура

Франція завершила дипмісію в Південній Кореї - спецпосланець

Інформація про введення графіка відключення водопостачання у столиці - це фейк

У понеділок е/е відключатимуть протягом усієї доби, абонентів закликають до ощадливого споживання

Окупанти протягом дня десять разів обстріляли Нікополь і Покровську громаду, є руйнування

Російський удар КАБ у Харкові вбив водія та пошкодив сортувальний термінал і десять автомобілів - "Нова пошта"

Генштаб ЗСУ: війська РФ збільшили кількість атак на Харківському та Куп'янському напрямках, зберігають високу активність на Покровському

Бажання Путіна вести довгу війну проти України зменшуватиметься - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА