13:28 27.06.2024

СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які передавали ворогові локації ЗСУ і ТЦК

2 хв читати
СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які передавали ворогові локації ЗСУ і ТЦК

Служба безпеки України викрила в Одесі мережу блогерів, які діяли в інтересах спецслужб РФ: фігуранти намагалися зірвати мобілізацію і передавали ворогові координати військових ЗСУ на території міста.

"Зловмисники знімали провокативні стрими та публікували фейкові повідомлення про українських військових, а також представників ТЦК. Крім того, блогери поширювали координати блокпостів і маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів", - ідеться в повідомленні СБУ в четвер.

За інформацією української спецслужби, окупанти могли використовувати цю інформацію для підготовки повітряних ударів по місцях зосередження українських захисників.

"Служба безпеки зірвала плани ворога і затримала сімох фігурантів. Серед затриманих - подружжя одеситів, яке зливало локації ЗСУ до проросійського телеграм-каналу із загальною аудиторією понад 200 тис. користувачів", - наголошується в повідомленні.

За наявними даними, цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ, які збирають інформацію про місця базування й переміщення Сил оборони.

Також, як повідомляють у СБУ, затримано місцевого жителя, який передавав інформацію в цей самий телеграм-канал, і ще чотирьох одеситів, які намагалися зірвати мобілізацію за допомогою публікації постів у спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів.

За інформацією СБУ, серед них - адміністратор регіонального телеграм-каналу з 15-тисячною аудиторією. "Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК та закликав своїх підписників долучатися до підривної діяльності на користь рф", - уточнюється в повідомленні.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресія РФ порушує право громадян України на освіту - декларація G7 Education

Україна в НАТО - це безпека і для РФ, упевнений Зеленський

Недільний удар по Харкову було завдано з території Бєлгородської області ФАБ-500 з УМПК - прокуратура

Франція завершила дипмісію в Південній Кореї - спецпосланець

Інформація про введення графіка відключення водопостачання у столиці - це фейк

У понеділок е/е відключатимуть протягом усієї доби, абонентів закликають до ощадливого споживання

Окупанти протягом дня десять разів обстріляли Нікополь і Покровську громаду, є руйнування

Російський удар КАБ у Харкові вбив водія та пошкодив сортувальний термінал і десять автомобілів - "Нова пошта"

Генштаб ЗСУ: війська РФ збільшили кількість атак на Харківському та Куп'янському напрямках, зберігають високу активність на Покровському

Бажання Путіна вести довгу війну проти України зменшуватиметься - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА