12:44 02.07.2024

"Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії

1 хв читати

Нацгвардійці мають плани озброїти новими машинами "Новатор-2" кожну бойову бригаду служби - про це повідомляє «Defence Express».

Компанія "Українська бронетехніка" передала Національній гвардії України першу партію нових броньованих автомобілів "Новатор-2". Як наголосив гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас, машина створювалася з урахуванням всіх побажань нацгвардійців, а випробування нової машини перед стартом серійного виробництва тривали майже рік. Він повідомив, що "Українська бронетехніка" стала першим з виробників, хто постачає броньовані автомобілі одразу з засобами радіоелектронної боротьби.

Як заявив заступник командувача Нацгвардії Олександр Білоус, бронеавтомобіль "Новатор-2" був виготовлений на замовлення НГУ відповідно до потреб мати на озброєння бронеавтомобіль під бойову групу. "Такі автомобілі отримає кожна бойова бригада Нацгвардії", — стверджує Білоус. 

Новий 10-місний бронеавтомобіль "Новатор-2" був вперше представлений у вересні 2023 року на виставці MSPO у Польщі, машина створена на базі попередньої версії "Новатора" з урахуванням вимог сьогоднішнього поля бою.

Поява 10-місної версії пояснюється саме потребою військових, хоча насправді "Новатор-2" вийшов не набагато більшим за п’ятимісну версію, довжина машини зросла всього на 10 см, а основні зміни в машині прийшлися на ту частину, яка була кузовом пікапа — її зашили бронею, встановили 5-сантиметрові вікна, додаткові крісла і люк в задній частині — як додаткову точку для ведення вогню, а також для евакуації.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про Єрмака: Потужний менеджер, якого я поважаю, а дезінформація стосовно нього - це політика тих, хто незадоволений мною

У районі Липців ворог залучив десантників, біля окупованого с. Красного переміщалися групи піхоти ворога - ОСУВ "Хортиця"

Київрада має намір упорядкувати питання розміщення муралів у столиці - Кличко

Київський КПК збільшує кількість днів донора крові для потреб фронту

Зеленський заявив про 14 неукомплектованих бригад у ЗСУ: У них досі немає зброї, за яку проголосував Конгрес

Служба у справах дітей та сім'ї КМДА: Інформація омбудсмена ґрунтується на припущеннях і не підтверджується фактами

Розпочато реєстрацію на 7-й забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

Генпрокурор: Спільно з СБУ встановили російського полковника, який віддав наказ на обстріл музею Сковороди

Сирський повідомив про плідні переговори з начгенштабу ЗС Польщі

Розграбування окупантами музеїв мистецтвознавці називають найбільшою колективною крадіжкою творів мистецтва з часів нацизму - генпрокурор

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА