15:46 12.05.2015

Уряд України доручив Мін’юсту розробити законодавство про лобізм

2 хв читати
Уряд України доручив Мін’юсту розробити законодавство про лобізм

Кабінет Міністрів доручив Міністерству юстиції та Агентству із запобігання корупції розробити законодавство, яке дасть змогу створити в Україні прозорі принципи лобіювання.

Така норма міститься в Державній програмі з реалізації принципів державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційній стратегії) на 2015-2017 роки", затвердженій постановою Кабміну №265 від 29 квітня і оприлюдненій у вівторок.

У постанові зазначено, що Мін’юст і Агентство мають до грудня 2016 року проаналізувати практику застосування законодавства про лобіювання в інших державах і до серпня 2017 року розробити проект закону про врегулювання процедур лобіювання та провести його міжнародну експертизу. Кабмін очікує, що не пізніше грудня 2017 року Верховна Рада розгляне цей проект закону.

Кабмін має намір створити механізм захисту осіб, які інформуватимуть про факти корупції. З цією метою до жовтня цього року на офіційному сайті Агентства із запобігання корупції планується створити розділ для повідомлень про корупцію, який міститиме інформацію про гарантії державного захисту інформаторів, а не пізніше грудня 2016 року - провести дослідження про можливість заохочення інформаторів.

Уряд планує усунути корупціогенні чинники в діяльності представницьких органів влади, для чого необхідно переглянути виборче законодавство, а також створити ефективні механізми усунення конфліктів інтересів у діяльності народних депутатів і депутатів місцевих рад.

Антикорупційна стратегія передбачає, що Фонд державного майна має до грудня цього року створити відкритий для публічного доступу реєстр держпідприємств і господарських товариств із державною часткою вище 50% з інформацією про кінцевих вигодонабувачів, а Міністерство економічного розвитку й торгівлі до червня 2016 року має забезпечити оприлюднення договорів про закупівлі, зокрема, інформацію про виконання договорів та про кінцевих вигодонабувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у відповідь на пропозицію Орбана про припинення вогню і переговори з РФ виклав свій план щодо проведення другого Саміту миру

Україна і Чехія домовилися фіналізувати найближчим часом текст двосторонньої безпекової угоди

Зеленський очікує від угорського головування в Раді ЄС достатньої оборонної підтримки та прогресу в євроінтеграції

У Кишиневі відбудеться тристороння зустріч глав МЗС України, Молдови та Румунії

Молдова не має наміру скасовувати безвізовий режим із РФ і країнами СНД - глава МЗС республіки

Орбан: Ми хочемо укласти глобальну двосторонню угоду про співпрацю з Україною

Під час візиту Орбана до Києва обговорюватимуть теми майбутнього Європи, безпеки, права та Формули миру - Єрмак

Обран підтвердив своє прибуття до Києва: Метою головування Угорщини є сприяння вирішенню проблем, що стоять перед ЄС

Кишинів наразі не може повним обсягом приєднатися до санкцій ЄС проти РФ - глава МЗС Молдови

Новий уряд Нідерландів склав присягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА