Политика

Науседа: Литва прагнутиме посилення санкцій проти РФ і зменшення залежності всієї Європи від російських енергоресурсів

Литва прагнутиме подальшого посилення міжнародних санкцій проти Російської Федерації та забезпечення їх ефективної реалізації, а також зменшення залежності Європи від російських енергоресурсів, заявив президент Литовської Республіки Гітанас Науседа.

"Сьогодні ми чітко бачимо, що рішень щодо запровадження міжнародних санкцій (проти Росії – ІФ) та військової підтримки України, хоч би якими важливими вони були, все ж недостатньо. Тому ми будемо прагнути до подальшого посилення санкцій, забезпечення їх ефективної реалізації, а також до зменшення залежності всієї Європи від російських енергоресурсів", – сказав він у своєму виступі з трибуни Верховної Ради України під час пленарного засідання в четвер.

Науседа наголосив, що "фінансові потоки, які допомагають Росії фінансувати цю жорстоку війну, мають бути заблоковані".

"Своїм прикладом Литва показує, що єдиний спосіб звільнитися від енергетичного та політичного диктату Росії – це прийняти рішення та забезпечити політичну волю. Маючи на меті енергетичну незалежність, Литва пішла на ризик і вчасно виконала необхідне домашнє завдання. Тепер ми готові ділитися досвідом з іншими країнами", - додав він.

Реклама
Реклама

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

ПОСЛЕДНЕЕ