17:53 04.03.2024

Верховний суд США вирішив, що судова влада штатів не має права усувати Трампа від участі в праймеріз

1 хв читати
Верховний суд США вирішив, що судова влада штатів не має права усувати Трампа від участі в праймеріз

Верховний суд США постановив, що суд штату Колорадо не має права усувати від праймеріз Дональда Трампа, повідомила в понеділок газета The Hill.

"Ми скасовуємо це рішення, оскільки Конгрес, а не окремі штати відповідають за виконання розділу 3 (14-ї поправки – ІФ-У) Конституції", - наводить газета витяги з постанови Верховного суду США.

Отже, Верховний суд США дійшов висновку, що в цьому випадку судова влада американських штатів не має права усувати Трампа від виборів, оскільки це може зробити тільки Конгрес США.

Associated Press зазначає, що вердикт Верховного суду де-факто стосується не тільки Колорадо, а й низки інших штатів, у яких місцева судова влада намагалася виключити Трампа з праймеріз.

Рішення Верховного суду США ухвалили й оприлюднили за добу до "супервівторка": 5 березня у США попередні вибори відбудуться одразу в 16 штатах, зокрема в Колорадо.

У грудні минулого року Верховний суд штату Колорадо постановив, що колишній президент США Трамп не може балотуватися на виборах у штаті, оскільки він "брав участь у повстанні", що заборонено 14-ю поправкою до Конституції США. У такий спосіб Колорадо став першим штатом, який застосував цю поправку. Приводом стали звинувачення на адресу Трампа в причетності до штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Аналогічні рішення ухвалили суди в штатах Мен та Іллінойс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА