19:13 25.11.2022

Дебаты об угрозах интересам государства и общества

4 мин читать
Дебаты об угрозах интересам государства и общества

(подаётся на языке оригиинала)

Відкритий лист до Президента України

Шановний Володимире Олександровичу!

Звертаюся до Вас, як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод її громадян.

Вже дев’ять місяців Україна і увесь цивілізований світ протистоять невиправданій і жорстокій агресії росії. Так, ця недодержава загрожує українській державі і нашому суспільству. Але я проти того, щоб мене, звичайну жінку, ставили з такими загрозами в один ряд…

Вже майже рік у суді міста Переяслав триває судовий процес за позовом прокуратури Київської області яка, діючи від імені держави, звинувачує мене в тому, що продавши свою власність державному музею, я теж загрожую державі. Прикро, що наділені повноваженнями слідчі і прокурори на свій власний розсуд визначають, хто, кому і як загрожує. Їх дії не мають нічого спільного з законом.

В умовах військової агресії окремі "діячі" правоохоронних органів теж можуть становити реальну загрозу інтересам держави і суспільства.

Мова іде про позов прокуратури Київської області до мене, до Світлани Тимченко, з приводу того, що я ще у 2018 році продала свою власність, зокрема приміщення колишнього ресторану "Старий Вертеп" та земельну ділянку своєму сусіду, Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав". Сторонами договору є фізична особа та НІЕЗ "Переяслав". Позов подано прокуратурою в інтересах Міністерства культури та інформаційної політики України, яке не було стороною у договорі, і НІЕЗ "Переяслав".

Суть справи полягає в тому, що ще у січні 2018 року до мене звернулося керівництво НІЕЗ "Переяслав" з пропозицією продати їм приміщення ресторану і земельну ділянку задля розміщення фондів Заповіднику. Мої на той час приміщення і ділянка межували з музеєм, що було, на їх думку, оптимальним варіантом розміщення вказаних фондів. Я попередньо прийняла пропозицію, назвала свою ціну, і НІЕЗ після консультацій з Мінкультом погодилися з нею, приміщення було визнане підходящим за усіма необхідними позиціями. У підсумку було заключено договір купівлі-продажу. Але зараз прокуратура стверджує, що вказані договори, начебто, суперечать інтересам держави і суспільства. Створюється враження, що в органах влади немає фахівців, які розуміються на таких питаннях? Чи, як завжди, правоохоронні органи знову "знайдуть" порушення лише тому, що однією із сторін договору є державне підприємство?

Звинувачення такі, що договори купівлі-продажу, наче б то, містили завідомо неправдиві відомості, зокрема "значно завищену" ціну, яку продавець без згоди іншої сторони вніс до договору. Намагаючись встановити "нові правила" укладення договорів, однією із сторін в яких виступає державна установа, прокуратура безпідставно посилається на порушення тендерних процедур і висновки експертизи науково-дослідного інституту СБУ, який рік чи два після підписання договорів, взяв на себе "місію" щодо встановлення ринкової вартості предмету продажу. Крім того, оспорювані угоди не підпадають під дію вимог Закону України "Про публічні закупівлі". Я, як продавець, називаю свою ціну. Потенційний покупець хоче – купує, хоче – ні.

Інтересам держави та суспільства насправді шкодять не ці договори, а незаконні дії прокуратури, для декотрих працівників якої поза законом існують ще якісь міфічні загрози. Щоправда, існують вони в їх уяві та у невиправданому бажанні встановити нові "правила" щодо контролю за оборотом коштів державного бюджету. Таке стане можливим у випадку, якщо суд задовольнить позов, що і покладе початок новій та незаконній судовій практиці. Саме такі події відбуваються зараз у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області. Це завдає удару по авторитету нашої держави як правової та європейської.

Зараз як ніколи потрібна єдність влади і суспільства, єдність усіх українців заради перемоги України у цій війні за нашу незалежність.

Приміщення, котре я продала, варте того, щоб у ньому було підписано навіть капітуляцію росії. Щоб у Переяславі, в якому у 1654 році Україну примусово "об’єднали" з, так званою, російською імперією, було нас нарешті роз’єднано. Такий собі символічний останній гвіздок до ляди труни⚰, у якій ми поховаємо ту росію, яку ми так ненавиділи вже сотні років!

І все, що цьому заважає – це зведення особистих рахунків, дрібна помста, надмірне відчуття особистої влади і неузгоджене з правом і державними інтересами користування наданими від імені народу повноваженнями.

Разом з тим, сподіваюся, що Ви мене почуєте і виправите ситуацію.

Відтак, прошу Вас, шановний Володимире Олександровичу, дати доручення провести перевірку з цього питання, виправити всі помилкові рішення й відновити дію Конституції України і справедливість.

29 листопада о 14-00 у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області за адресою місто Переяслав, вул. Б. Хмельницького, 65, відбудуться дебати у справі, рішення у якій мусить поставити крапку щодо визначення явищ і чинників, які загрожують інтересам держави і суспільства в Україні.

Запрошую Вашого, шановний Володимире Олександровичу, представника відвідати засідання суду. Це відкритий судовий процес, тому представник Офісу Президента чи Кабінету Міністрів України можуть вільно потрапити на слухання. Обіцяю, Ви дізнаєтеся багато "нового" про те, що "загрожує" інтересам держави і суспільства.

З повагою, Світлана Тимченко

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА