19:43 10.04.2019

Доменом Liqpay.сom скористалися для реклами Зеленського - прес-служба ПриватБанку

2 хв читати
Доменом Liqpay.сom скористалися для реклами Зеленського - прес-служба ПриватБанку

Доменом Liqpay.сom, пов'язаним із ПриватБанком (Київ), скористалися для реклами Володимира Зеленського, повідомила на сторінці у Facebook представник прес-служби банку Інна Музичук.

"Цікаве кіно: нашим сервісом liqpay спробували скористатися для реклами "зекоманди". Деякі користувачі відучора під час спроби оплатити що-небудь в інтернет-магазині через сервіс liqpay потрапили (увага, сюрприз!) на сайт одного з кандидатів у президенти", - написала вона.

Згідно з офіційною заявою ПриватБанку, єдиним офіційним ресурсом і веб-сайтом сервісу миттєвих платежів liqpay є Liqpay.ua., а перенаправлення на сайт штабу одного з кандидатів здійснює не ПриватБанк, а власник домену Liqpay.сom. "Будь-які інші сайти та доменні імена, що містять у своїй назві схожі з офіційним сервісом liqpay символи, банк не використовує, вони не мають стосунку до роботи сервісу. Тільки Liqpay.ua є офіційною ТМ", - ідеться в заяві.

У Facebook І.Музичук пояснила: "Якщо ви зайшли в інтернет-магазин, оплачуєте через liqpay, а вас викидає на рекламу "зеленого" кандидата, то це означає, що інтернет-магазин використовує старе посилання. Така переадресація при оплаті відбувається тільки в тих інтернет-магазинах, де використовують на своїх сайтах застарілі з літа 2017 року протоколи підключення до liqpay".

Власникам інтернет-магазинів рекомендовано оновити протоколи та користуватися офіційним сервісом ПриватБанку.

Згідно з повідомленням ПриватБанку у Facebook, домен Liqpay.com ніколи банку не належав. "До 2016 року його використовували кілька осіб для проектів прийому платежів в Інтернеті не тільки в Україні, а й в інших країнах. У 2016 році власник домену припинив відносини з банком і до вчорашнього дня не заперечував проти встановлення редиректу на Liqpay.ua. Вчора для нього щось змінилося", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до розміщених на сторінці І.Музичук у Facebook документів, раніше власником домену Liqpay.сom був Олександр Витязь.

На сторінці у Facebook ПриватБанк додав, що не втрачав домену Liqpay.com.

"Домен реєстрував не ПриватБанк, а команда проекту Liqpay у період, коли проект планували розвивати як незалежний від банку в кількох країнах. У Грузії, Латвії, РФ. Після подій 2014-2016 рр. команда проекту відмовилася від планів використання проекту за межами України. Банк зареєстрував домен Liqpay.ua і повідомив інтернет-магазинам про необхідність внести зміни в налаштування своїх сайтів", - ідеться в повідомленні

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА