09:54 07.10.2009

"Нафтогаз" повністю оплатив імпортований у вересні російський газ – прес-центр НАК

2 мин читать

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" своєчасно та в повному обсязі оплатила куплений у вересні у російського ВАТ "Газпром" природний газ, йдеться в оприлюдненому у вівторок увечері прес-релізі держхолдинга.

"Нафтогаз України" своєчасно і в повному обсязі розрахувався з ВАТ "Газпром" за імпортований у вересні 2009 року природний газ. Компанія отримала відповідне підтвердження від банку-кореспондента, - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі держхолдинга зазначають, що компанія вкотре підтвердила свою репутацію надійного і прогнозованого партнера.

"Незважаючи на всі внутрішні економічні та політичні труднощі, а також непростий процес реструктуризації зовнішніх кредитних зобов'язань, компанія і надалі виконуватиме свої стратегічні завдання: забезпечувати українських споживачів необхідними обсягами природного газу і здійснювати безперебійний транзит газу територією України", - наголошується в прес-релізі.

Раніше начальник управління із зв'язків з громадськістю "Нафтогазу" Валентин Землянський повідомив, що у вересні держхолдинг імпортував близько 2 млрд куб. м газу на суму трохи менше за $400 млн.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" для розрахунків за природний газ із "Газпромом" за липень і серпень здійснив частковий продаж Ощадбанку облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), внесених до статутного капіталу НАК урядом, із зобов'язанням їх зворотного викупу (РЕПО-операції).

Першу таку операцію було укладено 5 серпня на суму $600 млн, а термін викупу облігацій настає 3 листопада цього року. Друга операція відбулася 3 вересня на суму 350 млн грн, а термін викупу за нею - 30 вересня цього року.

За даними "Нафтогазу України", фізичний обсяг постачань газу до країни в липні і серпні 2009 року був приблизно однаковий - близько 3,3 млрд кубометрів на місяць.

Раніше начальник управління з роботи із країнами ближнього зарубіжжя "Газпрому" Анатолій Подмишальський повідомив, що за вісім місяців 2009 року "Нафтогаз" придбав у "Газпрому" 14,8 млрд кубометрів природного газу.

У першому кварталі поточного року російський газ надходив до України за ціною $360 за 1 тис. кубометрів, у другому кварталі вона знизилася до $270,95 за 1 тис. кубометрів, у третьому кварталі - до $198,34 за 1 тис. кубометрів. Приблизна ціна імпортованого газу в четвертому кварталі становитиме $208-209 за 1 тис. куб. м.

"Нафтогаз України" має розраховуватися за поставлений газ до 7-го числа місяця, наступного за місяцем постачання, інакше вступить в силу умова угоди про подальшу закупівлю газу тільки за передоплато

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

В Киеве открыли около 200 инклюзивных и специализированных классов для детей с особыми потребностями

США предупредили КНДР о сокрушительном ответе в случае применения ядерного оружия

За ночь штаб сил АТО зафиксировал 39 обстрелов со стороны боевиков, в том числе с применением тяжёлого вооружения

Наблюдатели ОБСЕ продолжат следить за ситуацией с местными выборами в наиболее проблемных городах Украины - глава миссии

Порошенко закликав ООН чинити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення Савченко та інших ув'язнених

Киев расследует каждый случай возможной передачи информации наблюдателями СММ ОБСЕ о базировании украинских сил АТО - Климкин

Порошенко приветствует решение правительства Канады направить до 200 военных инструкторов для тренировочной миссии в Украину

Business Outsourcing Summit 2009

Торжественное шествие

Ексклюзивне інтерв’ю агентству „Інтерфакс-Україна” секретаря РНБО України Р.В.Богатирьової

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА