17:40 12.06.2024

Конференція з відновлення в Берліні запустила проєкти на EUR16 млрд

2 хв читати
Конференція з відновлення в Берліні запустила проєкти на EUR16 млрд

Конференція з відновлення України в Берліні (URC2024) розширила кількість вимірів такого відновлення до чотирьох - бізнес, євроінтеграція, громади та людський капітал - і дала старт проєктам на загальну суму понад EUR16 млрд, повідомив державний секретар МЗС ФРН Томас Баггер.

"16 млрд євро - оціночна вартість проєктів, які були започатковані на конференції", - сказав він на церемонії закриття.

Перший віцепрем'єр - міністр економіки України Юлія Свириденко, яка очолювала урядову делегацію на URC2024, підтвердила агентству "Інтерфакс-Україна" таку попередню оцінку.

За її словами, найближчим часом Мінекономіки підіб'є підсумки й уточнить приблизний розподіл цієї суми за напрямами.

На пресконференції за підсумками URC вона зазначила, що на заході було 3 тис. учасників, підписано понад 110 угод у сфері бізнесу, а також створено Консультативну раду з питань бізнесу, щоб сприяти залученню приватного сектору до відновлення та відбудови України.

Свириденко наголосила, що однією з головних тем і пріоритетом для українського уряду було енергетичне питання, оскільки за підсумками останніх російських обстрілів Україна втратила 50% своїх енергетичних потужностей.

"Україна підписала кілька угод, спрямованих на просування відновлюваних джерел енергії, на постачання газотурбінних і газопоршневих установок. Тому я думаю, що це одна з найважливіших речей, що ця конференція дає результати в галузі енергетики", - зазначила перший віцепрем'єр.

Серед інших успіхів вона назвала формування "Альянсу навичок для України" на EUR700 млн в умовах структурного безробіття та 6,5 млн українців за кордоном.

"Однією з найпопулярніших тем, які обговорювалися протягом цих двох днів, було страхування воєнних ризиків. Я чудово пам'ятаю, як насправді розвивалася ця дискусія протягом останніх двох років. Але зараз ми маємо дуже конкретні результати й результати співпраці з DFC. Понад 15 кредитно-експортних агентств по всьому світу надають страхування воєнних ризиків і кредитне фінансування для компаній", - заявила також Свириденко.

Заступник міністра закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії Едмондо Чіріеллі зазначив, що Італія як країна, що прийме наступний URC2025, усе ще обирає список основних тем для нього, але має намір дотримуватися порад німецьких колег і не забувати про вступ до ЄС, "відновлення соціальної тканини суспільства", місцеве самоврядування, оскільки відновлення здійснюється на локальному рівні, а також про приватний сектор, без якого відбудувати країну не вдасться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обіцяні G7 та ЄС кошти Україні від російських активів не зменшують розміру українських претензій до РФ у судах - міністр юстиції

Сформовано наглядову раду "Енергоатому"

Запуск механізму кешбеку за програмою "Купуй українське" заплановано на початок вересня

Малий і середній бізнес може отримати грант на розвиток власного експорту в сумі до EUR40 тис. - Мінекономіки

АМКУ дозволив "Укрнафті" отримати в управління активи "Татнафти"

Консультативна рада Мінекономіки запропонувала створити економічні кластери в західних областях України для розвитку промисловості

Рада прийняла за основу законопроєкт про реформу промислового забруднення - Железняк

Напрацьовуються рішення щодо забезпечення скрапленим газом вразливого населення прифронтових територій Харківщини - Мінреінтеграції

Крос-курси основних світових валют 20 червня на 16.01

Офіційні (облікові) курси банківських металів на 21 червня - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА