13:12 13.06.2024

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

1 хв читати
"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

Найближчими днями НАЕК "Енергоатом" виведе в ремонт ще один енергоблок-тисячник ВВЕР-1000 у межах виконання планової ремонтної кампанії у 2024 році.

"З огляду на це та зростання споживання електроенергії в липні дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися. Але з іншого боку, саме такий графік ремонтів дасть змогу восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії", - повідомила компанія в Телеграм-каналі в четвер.

Як поінформували в НАЕК, цього року ремонти проводяться на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не здійснюються.

Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, погодженим НЕК "Укренерго". Графік складено оптимально і враховує всю складність ситуації з енергопостачанням.

"Останніми місяцями Енергоатом вже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні", - заявив голова компанії Петро Котін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обіцяні G7 та ЄС кошти Україні від російських активів не зменшують розміру українських претензій до РФ у судах - міністр юстиції

Запуск механізму кешбеку за програмою "Купуй українське" заплановано на початок вересня

Малий і середній бізнес може отримати грант на розвиток власного експорту в сумі до EUR40 тис. - Мінекономіки

АМКУ дозволив "Укрнафті" отримати в управління активи "Татнафти"

Консультативна рада Мінекономіки запропонувала створити економічні кластери в західних областях України для розвитку промисловості

Рада прийняла за основу законопроєкт про реформу промислового забруднення - Железняк

Напрацьовуються рішення щодо забезпечення скрапленим газом вразливого населення прифронтових територій Харківщини - Мінреінтеграції

Крос-курси основних світових валют 20 червня на 16.01

Офіційні (облікові) курси банківських металів на 21 червня - НБУ

Офіційні курси Національного банку України на 21 червня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА