17:41 29.05.2024

Жителя Мартового Харківської області, який допомагав окупантам, засуджено до 11 років в'язниці - прокуратура

2 хв читати
Жителя Мартового Харківської області, який допомагав окупантам, засуджено до 11 років в'язниці - прокуратура

Київський райсуд Харкова визнав винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) 37-річного жителя Мартового та засудив до 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування терміном на 14 років і конфіскацією майна.

"Під час судового розгляду обвинувачений своєї провини не визнав. Чоловік заявив, що дружніх стосунків із представниками окупаційних військ не мав, і нібито навпаки - вони застосовували до нього фізичне насильство та погрожували... Передання інформації про місцевих українських патріотів чоловік заперечував, за його версією, окупанти й так знали, хто негативно налаштований до них. Однак докази, надані стороною обвинувачення, а також показання свідків підтверджують те, що чоловік допомагав ворогові добровільно", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Як було встановлено, до повномасштабного вторгнення Росії в Україну обвинувачений працював охоронцем-сторожем на місцевій базі відпочинку. Під час окупації Мартового він налагодив контакт із представником так званої "народної міліції ДНР". Улітку 2022 року обвинувачений супроводжував "народних міліціонерів" і показував їм місця розміщення російської військової техніки, кинутої в лютому-березні 2022 року, щоб ті могли забрати її та відремонтувати.

Крім того, він передав окупантам інформацію про двох місцевих жителів із проукраїнською позицією, яких у подальшому загарбники незаконно затримали.

Чоловік вказував окупантам на будинки, де вони могли би "поживитися". Із цих домоволодінь загарбники викрадали майно. Обвинувачений забезпечував російських військовослужбовців одягом, а також привіз до місця їхньої дислокації грубку-буржуйку.

Встановлено також, що він брав участь в облаштуванні бліндажа на в'їзді в село.

Вирок не набув законної сили. На нього може бути подана апеляція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен анонсував новини щодо зміцнення української ППО найближчим часом

Росіяни обстріляли Нікополь, загинули дві жінки - голова ОВА

Рембригада ДТЕК потрапила під обстріл у Донецькій області

Суд в Україні позбавив чоловіка права водіння автомобіля на 56 років - ЗМІ

Орбан підтримав ініціативу Зеленського про відкриття першої української школи в Угорщині: Працюватимуть стільки шкіл, скільки потрібно

Українські пілоти завдали удару по ворожому складу боєприпасів у Криму - командувач ПС ЗСУ

Орбан - Зеленському: Припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу переговорів із РФ

Міноборони оприлюднило інструкцію, як згенерувати копію військово-облікового документа в "Резерв+"

У РФ мобілізували 10 тис. мігрантів, які отримали російське громадянство, але не перебували на військовому обліку - британська розвідка

"Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА