21:39 11.05.2022

Харківська міськрада просить міжнародні організації сприяти застосуванню процедури екстракції до українських військових на маріупольській "Азовсталі"

2 мин читать
Харківська міськрада просить міжнародні організації сприяти застосуванню процедури екстракції до українських військових на маріупольській "Азовсталі"

Харківська міськрада засудила загарбницьку війну, розв'язану РФ в Україні.

"Депутати Харківської міської ради як представники Харківської міської територіальної громади: рішуче виступають за непорушність і недоторканність територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів; засуджують війну Російської Федерації, яка має на меті загарбницькі захоплення територій України, і вважають такі дії неприпустимими", - йдеться у зверненні, ухваленому депутатами на позачерговій сесії в середу.

Міськрада також підтримала заяву Верховної Ради "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні".

На пропозицію депутата Ігоря Черняка ("Блок Світличної "Разом"), депутати також включили до документа пункт про звернення до міжнародних організацій (ООН, ЄС, ПАРЄ, ОБСЄ та Червоний Хрест) із проханням сприяти негайному застосуванню процедури екстракції до українських військових, які перебувають на "Азовсталі" в Маріуполі.

"Вкрай трагічна ситуація склалася в місті Маріуполі. Він практично повністю знищений, але наші військові продовжують героїчно утримувати оборону міста. Маріупольські захисники щохвилини докладають надлюдських зусиль для захисту останнього форпосту міста. Поранені та понівечені, знесилені, без їжі, води, ліків, в антисанітарних умовах знаходяться українські захисники, що залишаються на території маріупольського заводу "Азовсталь". Проте рахунок йде на години", - йдеться в зверненні міськради.

Депутати наголошують на важливості об'єднання зусиль усього світу, щоб змусити РФ погодитися на застосування процедури екстракції.

"Військовослужбовці полку Нацгвардії "Азов" укотре закликали світову спільноту допомогти реалізувати процедуру екстракції. Вони без вагань жертвують собою, щоб урятувати Україну та світ від тотального зла. Тепер життєво важливо, щоб увесь світ усіма можливими засобами впливу змусив Росію погодитись застосувати процедуру екстракції до наших військових, які неймовірно захищають місто Маріуполь та зараз утримують позиції на "Азовсталі", - йдеться в зверненні.

Міськрада висловлює впевненість у перемозі України та свою готовність всіляко їй сприяти.

"Харківська міська рада впевнена в нашій перемозі, для чого докладатиме всіх можливих і неможливих зусиль!" - йдеться у зверненні.

 

 

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

США по-прежнему против применения Киевом американского оружия для ударов по территории РФ - Белый дом

Мининтеграции в 80-ю годовщину депортации крымских татар из Крыма: Россия является наследником этих преступных практик

В одном из районов Полтавской области в результате атаки дронов повреждена энергетическая инфраструктура – глава ОВА

На Харьковщине из-под обстрелов эвакуировано более 9 тыс. 900 человек

На Харьковщине за сутки 3 мирных жителя погибли, 33 пострадали из-за вражеских обстрелов

Ночью российские БпЛА атаковали два объекта энергетической инфраструктуры – "Укрэнерго"

В Херсонской области за сутки из-за обстрелов пять человек получили ранения, есть попадания в жилые кварталы и сельхозпредприятия

Оккупанты за сутки нанесли более 450 ударов по Запорожской области, использовали артиллерию и БпЛА – глава ОВА

Силы обороны за сутки ликвидировали более 1200 оккупантов, 36 артсистем и один самолет противника

Войска РФ хотят приблизиться к Харькову в пределах досягаемости ствольной артиллерии - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА