17:00 21.06.2022

Интересы государства и общества всё еще под "угрозой"

3 мин читать
Интересы государства и общества всё еще под "угрозой"

(подаётся на языке оригинала)

Спроби державного рейдерства і конфіскації під прикриттям ідеї "захисту" інтересів держави та суспільства продовжуються.

Тиску на Світлану Тимченко, колишнього власника ресторану "Старий Вертеп" у місті Переяслав Київської області теж продовжується.

Так, 21 червня 2022 року о 10-00 у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області відбудеться чергове засідання з розгляду позовної заяви прокуратури Київської області до Світлани Тимченко, яка ще у 2018 році продала свою власність, зокрема приміщення колишнього ресторану "Старий Вертеп" та земельну ділянку своєму сусіду, Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав". Сторонами договору є фізична особа та НІЕЗ "Переяслав". Позов подано прокуратурою в інтересах Міністерства культури та інформаційної політики України і НІЕЗ "Переяслав".

Суть позову полягає в тому, що, на думку прокуратури, при укладенні угод відбулося недодержання вимоги щодо відповідності правочинів інтересам держави і суспільства… Аргументи прокуратури такі, що оспорювані правочини укладено з порушенням законодавства щодо визначення ринкової оцінки та що було порушено порядок проведення процедури державних закупівель та укладення договору.

Звичайно ж таких порушень не було…

Міністерство культури та інформаційної політики України не сторона в договорі, відповідно, не може бути стороною у цивільному провадженні. Міністерство у встановленому законом порядку погодило фінансування і проект підготовленої угоди та виділило кошти на придбання нерухомості.

При закупівлі за кошти державного бюджету землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав дія Закону України "Про публічні закупівлі" на такі угоди не поширюється. Випадки, якщо предметом закупівлі є придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на таке нерухоме майно виведені з-під регулювання нормами цього закону.

Цивільний Кодекс України вказує, що ціна в договорі встановлюється за домовленістю сторін. Оспорювані угоди не підпадають під вимоги законів про застосування ціни, тарифів, ставок тощо, які встановлюються або регулюються уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування. Отже, укладені в законний спосіб.

Прокуратура намагається через незаконні судові рішення встановити нові "правила" для бізнесу, відповідно до яких кожний, хто співпрацює з Державним бюджетом, спочатку мусить прийти на "уклін" до СБУ чи інших представників правоохоронних органів на "погодження" своїх дій.

Для цього в хід ідуть будь-які методи. Наприклад, "можна" змінити принцип визначення ціни в договорі – на думку прокурорів, ціну в договорі сторони повинні визначати не своєю домовленістю, а на підставі звітів оцінювачів, які подаються нотаріусам для цілей оподаткування.

Така "судова практика" розв’язує руки у багатьох напрямках.

Мусимо протистояти не лише на військових фронтах!

Запрошуємо представників преси та небайдужих на засідання суду, яке відбудеться 21 червня 2022 року о 10-00 у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області за адресою 08400, Київська обл., місто Переяслав, вул. Хмельницького Богдана, будинок 65.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА